Quechua Tenten

Op zoek naar een Quechua tent? Dan ben je op Quechua-tent.nl aan het juiste adres. Wij zijn de grootste Quechua-Tent aanbieder van Nederland. Als ervaren pop-up tent webshop kunnen wij jou perfect helpen bij de keuze voor jouw Quechua tent.

quechua tenten

Quechua pop-up tent

De Quechua tenten worden ook wel zogenaamde pop-up tenten genoemd. Deze tenten worden voornamelijk aangeboden door de bekende sportwinkel Decathlon, wie het alleenrecht heeft van verkoop in de Benelux.

Je koopt jouw Quechua tent dan ook perfect bij Decathlon. Deze website is onafhankelijk van Decathlon en geeft een eigen waarde-oordeel over de Quechua tenten waar jij naar op zoek bent.

Quechua tenten zijn er in diverse formaten. We lichten hieronder alle Quechua formaten voor je uit.

 

Quechua Fresh & Black tent

De meest bekende Quechua tenten zijn de onlangs geïntroduceerde zogenaamde Fresh & Black tenten. Deze Fresh en Black Quechua tenten koop je eenvoudig en snel online bij Decathlon voor een zéér vriendelijke prijs.

De prijzen voor jouw Quechua-tent zijn sowieso prijsvriendelijk te noemen. Je koopt al een volwaardige Quechua-tent vanaf 19,99. Deze goedkope varianten worden de zogenaamde schuiltenten genoemd. Ideaal wanneer je tijdens het wandelen of hiken plots moet stoppen voor opkomende regen of ander gevaar.

Quechua tent 2 seconds

In beeld: De Quechua Pop-up tent – 2 seconds Fresh & Black

2-seconds pop-up tent van Quechua

De pop-up tent van Quechua heet in de volksmond en op sommige websites ook wel de zogenaamde 2-seconde tent. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken met het feit dat de Quechua tent binnen 2 seconden letterlijk op zijn eigen benen staat.

Het enige wat jij nog zal moeten doen is jouw luchtbed erin gooien zodat jouw Quechua niet het festivalterrein of de afgrond inwaait.

Algemene informatie over Quechua Tenten

Opzetten / Afbreken van je Quechua tent

Jouw Quechua tent is snel op te zetten. Het is een volledig zelfdragende tent (je zet de tent waar je wil en eens de tent is opgezet hoef je, als er geen wind staat, geen enkele haring te slaan = de tent is meteen klaar voor gebruik!). Daarnaast zijn de meeste Quechua tenten gemakkelijk op te vouwen dankzij het zogenaamde “Easy”-geleidingssysteem.

Verluchtingen van een Quechua Tent

De buitentent met 2 zijpanelen (die uit elkaar kunnen en vast te maken zijn aan de scheerlijnen opzij. In de binnentent van jouw Quechua kan lucht circuleren. De volledige buitentent achter de binnentent kan worden opgetild door van binnenuit aan een koord te trekken. De 2 ruimtes tussen de buitentent en de vloer zitten aan elke kant in het midden van het slaapcompartiment om de lucht te verversen en condensvorming zoveel mogelijk te beperken. Dit zogenaamde Fresh-concept wordt gebruikt om de hitte van de zon te verminderen. Ideaal wanneer jij op vakantie gaat naar een warm land zoals Spanje, Portugal of Griekenland.
Maar ook in Nederland weet je het tegenwoordig nooit..

Zonnebescherming van mijn Quechua-tent

Het tentdoek met TiO²-coating heeft een SPF van 50+.  Let er echter wel op: door een open deur kunnen heel wat uv-stralen binnenkomen. Bescherm je huid daarom altijd met zonnecrème. De zon is sterker dan je denkt. Je moet er niet aan denken als dit jouw vakantie verpoest.

De Quechua tent wordt geleverd inclusief opbergtas. In onze blog leggen wij uitgebreid uit hoe jij het beste en snelste jouw Quechua pop-up tent kunt opbergen.

Lichtgewicht opgooitent

Op zoek naar een opgooi tent? Bij Quechua-tent.nl vind je bij uitstek tenten die licht van gewicht zijn en eenvoudig mee te nemen zijn. Onze tenten zijn van hoogwaardige kwaliteit en wegens slechts honderd gram. Dit zorgt ervoor dat u zowel tijdens uw vakantie als tijdens de reis profiteert van deze lichtgewicht tenten.

Door de verankering van uw tent zorgt u ervoor dat uw lichtgewicht opgooitent wél bestendig tegen wind, regen en heftige zoninval.

Ook interessant voor uw reis: Quechua backpacks

Quechua-Tent 4 personen